Permanent hårborttagning

IPL behandlingar utförs på otroligt många kliniker i Sverige och går ut på att man med hjälp av en IPL maskin slår ut hårsäckarna som då slutar producera hår och man har då fått en permanent hårborttagning.

IPL historia

Permanent hårborttagning
Permanent hårborttagning

Tekniken bakom ipl är en ny teknik som för fösta gången användes 1996 i USA. Behandlingen bygger på att man med hjälp av en ljusstråle (inte en laser) slår ut hårsäcken och får den att slutar producera hår. Behandlingen kan ta flera timmar och måste upprepas 5-10 gånger då det är svårt att se att om man slagit ut alla hårsäckar vid ett tillfälle. Man bör tänka på att IPL behandlings tekniken är ny vilket gör att ingen kan garantera att du blir av med håret för gått.

 

Vem utföra en IPL behandling

Då behandlingen inte räknas som en medicinsk behandling behöver man inte någon speciell lisens. Detta medför att du hittar kliniker som utför ipl behandlingar i nästan alla Svenska kommuner men självklart är det en koncentration av kliniker i storstadsregionerna. Att alla kan öppna en IPL klinik utan att gå någon utbildning eller ha någon form av certifikat gör att man som konsument bör passa sig och undersöka kliniken noggrant innan man bokar en tid.

 

Permanent hårborttagning och andra användningsområden

IPL kan användas till mycket mer än permanent hårborttagning som tex att jämna ut hud, bli av med ytliga blodkärl och ta bort tatueringar. Dock så är det vanligaste användningsområdet att bli kvitt hår.

 

Risker med IPL behandlingar

Riskerna är få och det värsta som kan hända är att du får lättare brännskador som du kan behjälpa med kylkrämer och hud lotion. Andra risker är att du kan få klåda på det behandlade området.

 

Kostnaden för en IPL behandling

Priset för en behandling varierar något helt otroligt och beror självklart på var i Sverige du gör din behandling, vad det är för typ av behandling, hur många gånger du måste komma tillbaka innan du är nöjd med resultatet mm. Tänk på att nästan alla salonger jobbar hår med erbjudanden som gör att du kan få mer än 60% rabatt på din IPL behandling.

 

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /storage/content/09/139409/allaprylar.com/public_html/wp-includes/class-wp-list-util.php on line 170