Vad är nix och hur fungerar det?

Nixtelefon.org är en svensk tjänst som hjälper till att blockera oönskade samtal och sms. Genom att registrera ditt telefonnummer på tjänsten kan du undvika att bli uppringd av exempelvis försäljare, marknadsundersökare och bedragare. Tjänsten är kostnadsfri och öppen för alla privatpersoner.

När du registrerar ditt telefonnummer på nixtelefon.org blir det automatiskt spärrat för försäljningssamtal och reklam. Du kan även välja att blockera samtal från specifika telefonnummer eller välja att tillåta samtal från vissa nummer, till exempel från din läkare eller dina barns skola.

Varför är nix viktigt?

Nixtelefon.org är viktigt eftersom det hjälper till att skydda privatpersoner från oönskade samtal och sms som kan vara störande eller till och med bedrägliga. Många människor upplever dagligen att de blir uppringda av försäljare eller bedragare som vill sälja dem något eller lura dem på pengar. Genom att använda nixtelefon.org kan du undvika dessa samtal och sms och därmed minska risken för att drabbas av bedrägerier eller att bli störd.

Hur kan man registrera sig på nixtelefon.org?

För att registrera ditt telefonnummer i nix-registret behöver du gå till deras hemsida och fylla i dina uppgifter. Du behöver ange ditt mobilnummer, ditt namn och din e-postadress. När du har fyllt i dina uppgifter kommer du att få en bekräftelse via sms och e-post. Du behöver klicka på länken i bekräftelsemeddelandet för att aktivera tjänsten.

Efter att du har aktiverat tjänsten kommer ditt telefonnummer att spärras för försäljningssamtal och reklam. Om du vill blockera samtal från specifika nummer eller välja att tillåta samtal från vissa nummer kan du logga in på din profil på nixtelefon.org och göra dessa inställningar.


Sammanfattningsvis är nixtelefon.org en användbar och kostnadsfri tjänst som kan hjälpa dig att undvika oönskade samtal och sms. Genom att registrera ditt telefonnummer på tjänsten kan du skydda dig själv från störande och potentiellt bedrägliga samtal.